Nyomtatás
hétfő, 08 February 2016 19:32

Juniperus - Geri boróka Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

2009-ben, pályafutásom elején lettem figyelmes erre a borókára az egyik barátom előkertjében. Nem mertem elkérni, mert nagyon szépen gondozták a kis udvart, de idővel nekiálltak építkezni, és mikor megláttam hogy egy egész nyáron, rá voltak pakolva a kidobott ablakok, és minden egyéb, ami az építkezésből származott, úgy döntöttem pártfogásomba veszem ezt a borókát. Elkértem, kiástam, és már másnap bonsait szerettem volna belőle csinálni :)
Végül egy kicsit váratott magára. Rájöttem, mikor elkezdtem alakítani, hogy ez mégsem úgy megy mint a kisfilmekben, amiket megnéztem a youtube-on. A kiásás után 1 vagy 2 évre (nem emlékszem pontosan), mikor összeismerkedtem a Juniperus Bonsai clubos brigáddal, akkor elvittem hozzájuk egyszer Veszprémbe, és nagyjából a második - harmadik képen szereplő alakot adtuk neki.
Később időről, időre csak nézegettem, hogy mi lesz belőle. Visszacsipkedtem a hajtásokat, és nem tudtam igazán. hogyan is fogok haladni vele.

Végül megérett arra, hogy elvigyem Mesterünknek.

Levágtuk a felesleges ágakat, ami nem volt kevés, és átdrótoztuk a borókát. Így megkapta jelenlegi (végső) formáját.


Az alsó két jin, ami az elején nagyon jól látszik, hogy egész jól mutat rajta, most már bánom én is, hogy levágtam, de apukámnak nagyon bántotta a szemét, és nem akartam balhét itthon.

Sajnos a kiszedésről, és az előéletéről nem találom a képeket, de a lényeg azt hiszem látszik rajta.

Megjelent: 1001 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 19 February 2017 15:33
szecessziós műhely - yamadori hunters

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned